Sursa imagine: tvrmoldova.md

Maia Sandu face un PAS înapoi la Curtea de Apel Chișinău

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) îşi retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chişinău referitoare la obligaţia cetăţenilor moldoveni care revin de peste hotare de a achita prima de asigurare medicală înainte de a urca la bordul avioanelor, relatează Radio Moldova.

„Autorităţile şi-au anulat decizia ilegală de a interzice revenirea acasă a celor care nu au poliţă de asigurare medicală. Conform deciziei adoptate, în loc de achitarea preţului primei de asigurare medicală înainte de cumpărarea biletului de avion, conaţionalii noştri vor trebui să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să achite preţul poliţei de asigurare medicală după ce ajung în Republica Moldova”, a scris preşedinta PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.
 
Amintim că, recent preşedintele Igor Dodon a rugat pe unii politicieni, să retragă sesizarea depusă la Curtea de Apel Chişinău prin care este contestată dispoziţia Comisiei Situaţii Excepţionale (CSE) prin care cetăţenii Republicii Moldova, reveniţi acasă, sunt obligaţi să achite pentru poliţa de asigurare medicală.
 
Premierul Ion Chicu a declarat că fiecare cetăţean al Republicii Moldova este obligat prin lege să deţină poliţă de asigurare. Oficialul precizează că de procurarea asigurărilor depinde sistemul medical, inclusiv salariile medicilor, echipamentele şi testele pentru depistarea Coronavirsului. Declaraţiile oficialului sunt în contextul în care Comisia pentru Situaţii Excepţionale a adoptat o decizie prin care moldovenii din diasporă vor trebui să procure poliţa de asigurare atunci când revin acasă.
Autor: trm.md
04.04.2020 Actual
1026
0

Comentarii 0