Sursa imagine: moldpres.md

Mai multe persoane oficiale au depus flori la Complexul Memorial Eternitate

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, împreună cu Președintele țării Igor Dodon, deputați, demnitari, reprezentanți ai corpului diplomatic, veterani au depus sâmbătă, 24 august, flori la Complexul Memorial Eternitate cu ocazia a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a legislativului.

„Noi nu am uitat și vom onora eroismul compatrioților noștri. Noi trebuie să transmitem adevărul despre evenimentele din perioada respectivă generațiilor viitoare, pentru ca ei să fie mândri de eroismul strămoșilor, care s-au jertfit în luptă pentru viitorul nostru, pentru dreptul nostru de a fi liberi. Ne închinăm cu gratitudine în fața eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei, celor care au rezistat și au lucrat în spatele frontului, generațiilor post-belice, care au ridicat din ruine orașele și satele țării noastre”, a spus Zinaida Greceanîi în declarația difuzată cu această ocazie.
 
La 24 august 1944, în urma operațiunii Iași – Chișinău, de ocupația fascistă a fost eliberat Chișinăul. Anul acesta, cu ocazia a 75 de ani de la eliberarea Moldovei, au fost organizate mai multe evenimente, iar astăzi oficialii urmează să depună flori la Complexul Memorial ”Capul de pod Șerpeni”, la Monumentul eroilor eliberatori din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, restaurat la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, iar seara va fi organizat un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.
Autor: Moldpres
24.08.2019 Actual
766
0

Comentarii 0