Sursa imagine: gettyimages.com

A murit unul din cei mai bogați oameni din lume

Miliardarul american David H. Koch, fondator al uneia dintre cele mai mari companii private din Statele Unite și lider al unei influente mișcări de extremă dreapta, a murit, la vârsta de 79 de ani, informează New York Times.

David Koch pusese pe picioare, împreună cu fratele său, Charles, firma Koch Industries, un gigant cu afaceri în industria petrolului și comerț. Frații Koch erau a treia cea mai bogată familie din lume, cu o avere de 125 miliarde de dolari.
 
Cauza morții miliardarului american nu a fost făcută publică, deși, într-un comunicat emis de familie se precizează că David Koch suferise de cancer de prostată.
 
David Koch a fost și un foarte cunoscut și generos finanțator al mișcărilor politice care au dus ulterior la creșterea influenței mișcării Tea Party din Statele Unite.
 
Conform unei analize publicate în New York Times, frații Koch au acordat finanțări, în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari, mișcării Tea Party, devenită în prezent o formidabilă mișcare conservatoare de dreapta din SUA. David Koch a negat vehement că ar fi finanțat vreodată vreun candidat al acestei mișcări. „Nu am participat la niciun eveniment organizat de Tea Party”, spunea el într-un interviu din 2010.
 
Cu toate acestea, atât David, cât și fratele său, Charles, au recunoscut că au donat bani către asociația Americans for Prosperity, un grup politic de extremă-dreapta acuzat că a furnizat sprijin logisitic pentru Tea Party.
Autor: Digi24.ro
24.08.2019 Actual
1173
0

Comentarii 0