Sursa imagine: tvrmoldova.md

Șoigu va ocoli Ucraina prin state UE ca să ajungă astăzi la Chișinău

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la Chişinău. Odată ce are interdicţie prin această ţară, el este nevoit să ocolească prin state UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi României, după care va ajunge în Republica Moldova.

Realitatea.md a aflat totuşi, datorită colegilor de peste Prut de la Antena 1, că oficialul rus a reuşit să obţină autorizaţia pentru a survola deasupra României.
 
 
Contactaţi de Realitatea.md, reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) au spus că solicitarea propriu-zisă a venit pe cale diplomatică de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Autoritatea noastră nu a identificat temeiuri de ordin operaţional pentru a refuza zborul lui Şoigu.
 
Iar permisiunea de survolare a spaţiului aerian al Republicii Moldova o oferă Ministerul Apărării, la cârma căruia stă Pavel Voicu.
 
AAC este subordonată Ministerului Economiei şi Infrastructurii.
 
Astăzi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vine la Chişinău la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a marca, alături de el 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, chiar dacă Guvernul de la Chişinău a decis că zilele de 23 şi 24 august sunt zile de doliu.
 
 
Premierul Maia Sandu l-a anunţat pe Pavel Voicu că omologul său rus va avea o vizită privată, şi respectiv, cei doi nu vor putea discuta subiecte oficiale, pentru că nu s-au întreprins măsurile de rigoare.
 
Presa mai scria că delegaţia lui Şoigu numără peste 30 de persoane.
 
Partidul Unităţii Naţionale consideră că este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile UE şi SUA, să defileze prin R. Moldova.
Autor: TVR Moldova
24.08.2019 Actual
753
0

Comentarii 1

  • Ungureanu:

    Și România o să-i permită?
    Hai, să te vedem, Românie, ce faci cu avionul lui Șoigu: permiți să zboare sau nu?

    24.08.2019 13:23