Sursa imagine: politia.md

FOTO. Musafirii polițiștilor de la „Fulger”, fascinați de tainele și echipamentul mascaților

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a oferit unui grup de elevi ai Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” din municipiul Chișinău, posibilitatea de a se familiariza cu specificul activităţii acestei unități de elită.  
 

Excursia a fost organizată la inițiativa conducerii Inspectoratului General al Poliției și a Brigăzii, în cadrul Zilei ușilor deschise.
 
Vizitatorii au luat cunoștință de aplicaţiile şi exerciţiile din pregătirea specială şi de luptă, cu elemente de luptă corp la corp, o expoziţie a armamentului din dotare, fiind plimbaţi cu transportul amfibiu blindat TAB-80 și vizitând complexul de luptă „Taifun” care conţine şi o pistă cu obstacole.
 
 
Elevii au admirat Muzeul Gloriei din incinta Brigăzii, unde sunt redate şi expuse un şir de momente cu elemente din istoria unităţii, aprinzând câte o lumânare la Panoul eroilor căzuţi în războiul de la Nistru în anul 1992.
 
Tinerii au efectuat trageri în tirul interactiv al Brigăzii şi au testat tehnica din sala de forţă, recent renovată, unde zilnic se antrenează polițiștii.
 
 
De asemenea, polițiști le-au organizat elevilor un joc interactiv „crossfit”, unde au fost puși în diferite dificultăți, iar ulterior în comun cu polițiștii Brigăzii au mers cu pas de defilare.
 
 
Astfel, cei 30 de elevi, care pentru câteva ore au fost musafirii polițiștilor de la „Fulger” au deslușit primele taine ale mascaților fiind fascinați de echipamentul lor.
 
Asemenea activități au drept scop sporirea transparenţei activităţii Poliţiei, consolidarea parteneriatului şi dialogului cu societatea civilă.
 
Autor: HotNews
Sursa: politia.md
13.10.2017 Actual
1372
0

Comentarii 0