Sursa imagine: radiochisinau.md

Șef de catedră militară, reținut cu suportul SIS

Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul și un profesor de la aceeași catedră au fost reținuți de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, urmare a suportului informaţional şi operativ al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, cei doi suspecți ar fi extorcat și primit sistematic bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu frecventau orele de curs, nu se prezentau la examene sau se aflau peste hotarele țării. În baza adeverințelor militare, studenții puteau primi livrete militare pentru a accede ulterior în funcții cu statut special militar.
 
Pe acest caz, au fost pornite două cauze penale pe corupere pasivă și abuz de serviciu, ulterior fiind conexate într-una singură.
 
Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 10 ani.
Autor: Radio Chișinău
19.06.2017 Actual
829
0

Comentarii 0