Sursa imagine: inprofunzime.md

Donciu: NU sunt supărat pe PRESĂ!

Noul preşedinte al Comisie Naţionale pentru Integritate, Anatolie Donciu, iese la rampă. Acesta a declarat în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV  că nu are ce ascunde şi că toate averea pe care o are este înregistrată. Mai mult, Donciu spune că și-a făcut averea în perioada cînd deţinea funcţia de avocat.

“Casa în care locuiesc a fost înregistrată la Oficiul Cadastral încă în septembrie 2007, dar pînă acum încă nu a fost dată în explotare pentru că nu este gata. Avem actele care demonstrează acest lucru, avem numărul cadastral. Casa a fost construită timp de 10 ani. Acum o
finisăm şi o dăm în exploatare aşa cum prevede legea”, a menţionat Donciu.

Întrebat dacă are toate comodităţile: apă, lumină, gaz din moment ce casa nu este dată încă în explotare, Donciu a refuzat să ofere un răspuns clar, dînd de înţeles că toate aceste servicii le are, doar că nu este clar în ce bază le achită.

 “Trebuie să luăm în considerare că ultimii 5 ani am lucrat în calitate de avocat, fapt care a adus un aport maxim în construcţia acestei case. Nu vreau acum să fac justificări că ar fi cheie de biserică, dar aşa este”, a mai spus Donciu.

În alt context, Donciu a spus că nu este supărat pe presa care a făcut dezvăluiri despre averea sa.“Nu sunt supărat şi vreau să vă spun că nu am de ascuns nimic. În cazul în care aş fi dorit să ascund,  cred că aş fi procedat la fel cum au făcut alţii. Tot  ce este în proprietate este pe numele meu”, a menţionat Donciu.

Precizăm că Ziarul de Garda (ZdG) a scris ca proaspătul şef al comisiei, care trebuie sa verifice averile demnitarilor, are o casa estimată la 5 milioane de lei. Potrivit ZdG, imobilul însă nu ar fi fost înregistrat la Cadastru. Atunci Donciu a emis un comunicat în care a precizat ca această casă a fost construită din banii obţinuţi în urma vînzării unui apartament în Chişinău, dar şi a casei mamei sale din Cimişlia. Întrebat cîţi bani ar fi cîştigat din urma vînzării acestor imobile, de vreme ce noul imobilul pe care îl are în proprietate valoarează în jur de 5 milioane de lei, Donciu a refuzat să spună.

Anatolie Donciu a fost propus la şefia Comisiei Naţionale de Integritate de către Partidul Liberal.

Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
06.11.2012 Media
54721
0

Comentarii 1

  • Roman:

    Povesti cu zmei, se vede de la o posta ca amul e smeker si a vazut ca a dat in bara, acuma se justifica ca sa nu puna sub lovitura si mai mare pe patronul Ghimpu. De ce dl Donciu nu publica declaratiile de averi din ultimii 10 ani cit si-a construit casa, sa vedem daca a cistigat atita cit zice, daca a platit impozitele si daca i-a mai ramas inca ceva si pentru ciinii care ii are.
    Bravo pentru Cojocaru ca s-a retras dintr-o structura compromisa si docila din start, respect pentru asa gesturi!

    06.11.2012 16:37