Sursa imagine: pl.md

”Atac” la Ghimpu

„Organizaţiile neguvernamentale de media condamnă presiunile asupra jurnaliştilor de la „Ziarul de gardă” din partea preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi cer politicienilor să se abţină de la astfel de acţiuni”, se arată într-o declarație semnată de 8 organizații de media din R. Moldova.

„Liderul PL a declarat că, prin investigaţia publicată la 1 noiembrie a.c., Casa de milioane a şefului CNI redacţia şi-a propus să servească publicului o „ştire bombă”, fapt ce reduce din importanța jurnalismului de investigaţii. Investigaţia ZdG nu îşi propune să „distrugă numele, familia şi viaţa copiilor”, aşa cum susţine Mihai Ghimpu, ci să facă lumină asupra unui subiect de interes public şi anume averea pe care o deţine şi modul în care aceasta a fost obţinută de o persoană care urmează să verifice declaraţiile de avere ale demnitarilor”, se mai spune în declarația organizațiilor de media.

Prin declaraţia „Eu cred ca era corect ca, în cazul dat, Ziarul de gardă să-l invite pe domnul Donciu, să-i pună întrebări la informaţia de care dispun, să clarifice şi apoi să publice materialul”, Mihai Ghimpu dă indicaţii directe jurnaliştilor de la săptămânalul de investigaţii, lucru inadmisibil într-o societate cu aspiraţii europene. Menţionăm că opinia domnului Donciu a fost solicitată, iar dacă dânsul consideră că investigaţia conţine informaţii ce nu corespund adevărului, îi recomandăm să solicite dreptul la replică sau să se adreseze Consiliului de presă (http://consiliuldepresa.md/) pentru o reglementare amiabilă a cazului, în afara coridoarelor parlamentare, mai spun organizațiile de media

„Acuzând presa de lipsă de responsabilitate şi de implicare într-o „răfuială împotriva PL”, Mihai Ghimpu aduce prejudicii întregii bresle, iată de ce ne exprimăm speranţa că astfel de declaraţii regretabile vor fi excluse din retorica politicienilor din R. Moldova”, conchid cele 8 organizații de media:  Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul "Acces-Info", Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova și Uniunea jurnaliștilor din Moldova.

Autor: HotNews
05.11.2012 Media
19646
0

Comentarii 1

  • Estevam:

    Ana Moldovanu:Conform legislaţiei een vgraoie, salariul Dvs se stabileşte een dependenţă de rezultatele individuale.Drept limită minimă şi garanţie a statului serveşte cuantumul minim garantat al salariului een sectorul real, care eencepeend cu 1 mai curent este stabilit een mărime de 1300 lei, calculat pentru un program complet de lucru de 169 ore een medie pe lună (Hotăreerea Guvernului nr. 260 din 25.04.2012).

    16.04.2013 02:07