Sursa imagine: gandul.info

60% din americani NU AU ÎNCREDERE ÎN MASS-MEDIA

Potrivit anchetei sociologice, ce a fost realizată în perioada 6-9 septembrie şi care a luat în calcul răspunsurile a 1.017 adulţi, 60 la sută din americani sunt de părere că marile instituţii de presă nu publică informaţiile în întregime, cu exactitate şi în mod corect, proporţie ce este un record pentru un an în care au loc alegeri prezidenţiale.

Diferenţa de 20 de puncte dintre procentajul opiniilor negative şi cel al opiniilor pozitive este la cel mai înalt nivel de când institutul de sondaje a început să realizeze periodic astfel de studii, în anii '90.

Potrivit Gallup, peste jumătate dintre americani aveau încredere în mass-media înainte de 2004, proporţie care a ajuns chiar la 72 la sută în anii '70.

Sondajul arată că 39 la sută din persoanele intervievate se declară interesate de actualitate, o proporţie în creştere faţă de anul trecut, dar inferioară celei din 2008, când 43 la sută din americani erau interesaţi de chestiunile de actualitate, în timpul precedentei campanii electorale.

Un sondaj Gallup realizat anul trecut arăta că majoritatea americanilor considerau că presa este partizană - 47 la sută erau de părere că informaţiile erau de orientare "liberală", în timp ce 13 la sută le considerau prea "conservatoare".

Autor: gandul.info
23.09.2012 Media
9025
0

Comentarii 0