Sursa imagine: omg.md

Alexandr Petkov: Mass-media din Moldova trece printr-o nouă perioadă brejnevistă

Mass-media din Moldova a degradat la maxim, situația fiind tolerată de structurile internaționale, care acum câțiva ani monitorizau cu atenție acest domeniu din țara noastră.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru mass-media, deputatul PCRM, Alexandr Petkov, în contextul deciziei actualei guvernări de a închide postul  de televiziune NIT. Sursa citată a specificat că după ce a retras licența de emisie a postului tv NIT, ”puterea a vrut să lipsească poporul de dreptul la informație alternativă”.

”Practic toate posturile TV din Moldova s-au transformat în oficios. Trăim astăzi o situație mai dramatică decât pe timpul lui Brejnev, când oamenii nu credeau în ceea ce li se spunea la televizor și se adunau la bucătărie să discute, fiind atenți să nu fie auziți”, a declarat deputatul.

Petkov a mai menționat că ”oamenii nu mai cred presei, pentru că ceea ce văd la televizor nu corespunde realității, pentru că la televizor li se spune despre o poveste de succes”. ”Situația a devenit extrem de gravă. Și se agravează prin faptul că reprezentanții structurilor internaționale, care anterior urmăreau cu atâta atenție situația privind libertatea presei în Moldova, acum tac”, a concluzionat vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru mass-media, adăugând că ”tăcerea structurilor internaționale este în favoarea guvernării”.

Autor: omg.md
20.09.2012 Media
10903
0

Comentarii 2

  • bunelu:

    Vaffanculo russo! Mananci kkt, voi risuri ruso-komuiste ati distrus presa !

    20.09.2012 16:00
  • eugen:

    asta cine vorbeste proprietarul OMG ? Un sait de propaganda sovietica si instarita ? CRed ca anume acum massmedia trece printr-o perioada de transformare in una libera si care nu se teme sa spuna ceva si asta Petcov o cunoaste foarte bine.

    21.09.2012 10:48