Sursa imagine: pdm.md

Unul dintre cele mai mari ziare americane ar putea avea un corespondent în R. Moldova

Cotidianul USA Today, unul dintre cele mai influente publicații americane, ar putea să delege un corespondent în Republica Moldova, care ar relata periodic despre situația economică, socială și politică evoluţiile din ţară. 

Despre aceasta au anunțat reprezentanți ai administrației cotidianului american în cadrul unei întrevederi cu Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului moldovean. 

Un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al lui Plahotniuc precizează că prim-vicespicherul le-a adresat celor de la USA Today invitaţia de a trimite la Chișinău o echipă de reporteri care să realizeze un reportaj despre R. Moldova. Urmare acestei invitații, ziarul USA Today s-a arătat disponibil să aibă la Chișinău un corespondent. 

USA Today are în prezent un tiraj lunar de aproximativ două milioane de exemplare, iar pagina electronică a ziarului înregistrează lunar milioane de utilizatori unici.

La USA Today, Plahotniuic s-a întreținut cu Owen Ullmann, redactor şef al ziarului, şi John Siniff, editorul paginii principale. Discuţiile s-au axat pe teme legate de comunicarea dintre politicieni şi mass media, independenţa presei, evoluţia mass media din Moldova, schimbările care se produc în ceea ce priveşte presa scrisă.

Prim-vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Vlad Plahotniuc, s-a aflat în SUA între 2 și 7 septembrie, unde a efectuat o vizită de lucru. 

Autor: HotNews
08.09.2012 Media
3328
0

Comentarii 0